Festiwal smaków tuż-tuż

Przed nami kolejna, szósta już, edycja Ostrowskiego Festiwalu Smaków. Tym razem na imprezie Zespołu Szkół Usługowych w roli głównej wystąpią potrawy z jaj. 

 smaki_2

Konferencja zapowiadająca Festiwal Smaków odbyła się 5 marca w Zespole Szkół Usługowych. – Dla mnie jako dla starosty ważne jest, aby festiwal pokazywał nie tylko szeroką ofertę restauratorów w naszym powiecie, ale także promował to, co w szkolnictwie zawodowym się dzieje – mówił starosta Paweł Rajski.

Dyrektor ZSU Dariusz Kaczmarek natomiast podkreślał. – Przyświecają nam trzy cele: promocja przedsiębiorczości, promocja szkolnictwa zawodowego i pokazanie, że szkoła zawodowa to miejsce sukcesu w czasie nauki, jak i po jej zakończeniu. Trzeci cel to promocja lokalnego produktu.

Od początku głównymi organizatorami imprezy są: Zespół Szkół Usługowych oraz Powiat Ostrowski, a w poszczególnych imprezach wspierają ich partnerzy. W tym roku będą to firmy: Waza, Topferm i Izba Rzemieślnicza w Kaliszu. Jak szacują organizatorzy na festiwalowe potrawy wykorzystanych zostanie ok. 5 tysięcy jaj. Do udziału w imprezie zgłosiło się ok. 40 wystawców – restauratorów i cukierników. Każdy z nich może zgłosić do konkursu potrawę. Festiwal odbędzie się 17 marca w hali sportowej ZSU. Od godz. 10 do 12 trwać będzie część branżowa, a od godz. 12 do 14 część dostępna dla wszystkich. Dystrybucją  bezpłatnych zaproszeń zajmują się firmy, które biorą udział w festiwalu.

smaki_1

Przeczytaj również

Redakcja nie bierze odpowiedzialności za treść publikowanych komentarzy. Wpisy naruszające obowiązujące w tym zakresie prawo i dobre obyczaje będą bezwzględnie usuwane, a numery IP osób je publikujących trafią do bazy danych administratora.

Obejrzyj nasze stałe galerie